Recurve íj ragasztása
2016. június 15. írta: Szántói Gábor

Recurve íj ragasztása

A kis videóban az látható, hogy is történik a ragasztása egy laminált recurve-nek.
Az asztalon már az előkészített anyagok láthatók. A üveg laminált, a karok színét adó furnér, a karok belső szerkezetét alkotó ékelt falapok, és a markolat magja egy táblásított dió fa.
Első lépésként mindezt jól átőrlöm egy acetonnal átitatót ronggyal. Így a zsíros szennyeződéseket és a port is el tudom távolítani. Ilyenkor még átnézem az esetleges anyaghibák miatt. Majd úgy teszem le, hogy már csak a ragasztó felhordásakor nyúljak hozzá. Kis időt érdemes adni, hogy az aceton teljesen elpárologjon. 
A ragasztó két komponensét jól elkeverem és alaposan felhordom minden felületre. Figyelve arra hogy ne legyen nagyon vastag a réteg de mindenhova jusson elég. Az anyagok változó mennyiségű ragasztót igényelnek. A porózusabb szerkezetek és a nagyon száraz anyagok többet az üveg kevesebbet.
A sablonba helyezés előtt vékony fóliát terítek, hogy ne ragadjon bele a kész íj a sablonba. Majd nagyon óvatosan mindent a helyére teszek és ragasztó szalaggal rögzítem. Utána a szorítóerőt adó nagy nyomású tömlőt a felsósablonnal rögzítem.
Az összeállított szerszámot a hőboxba téve melegítem és 24 órát adok a kötésnek.

Tetszésed fejezd ki és kérdésed írd meg kommentben! Sokat jelent, hogy el olvastad. Köszönöm!
Kapcsolódó cikkek:
Markolat mag táblásítása
A laminált íj szerkezete

Keresd fel weblapom is: https://www.szantoibows.com/
Látogass el a weboldalamra és követheted munkámat naprakészen a facebook oldalamon, ha képekért érdekelnek akkor az Instragramon találsz, videókat a Youtube csatornámon. Rövid hirek a Twitter-en, ötletek a Pinterest-en és nem utolsósorban a G+-on is megtalálsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szantoibows.blog.hu/api/trackback/id/tr948811230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása