A laminált íj szerkezete - A karok magja
2016. február 29. írta: Szántói Gábor

A laminált íj szerkezete - A karok magja

A karok magja a hajlórész üveglapjai közötti anyag. Általában fa alapanyagból előállított vékony lapok. De használható bambusz is, műanyag, vagy szilárd hab. A felhasznált anyag adhatja a karok rajzolatát, színét.

Szerepe, hogy megtartsa a távolságot a húzó és nyomó erőhatásnak ellenálló rétegek között. A geometriája meghatározza az íj karjainak hajlását, működését. Lehet a markolattól a kar hosszában végig egyenletes vastagságú, ékesen vékonyodó, közepén elvékonyodó. Vagy akár lépcsősen is változhat a vastagság. Ezek a megoldások adják a karok hajlásának alapját.

lapok.jpg

Anyagának minél kisebb sűrűséggel és nagyobb ellenálló képességgel rendelkező anyagot érdemes használni. A kar tömege alacsonyan tartható és ereje is megmarad. A felhasznált faanyagnak gyakran kőrist, szilt, juhart választanak.

Kapcsolódó cikk:
A laminált íj szerkezete
A laminált íj szerkezete - A furnér
A laminált íj szerkezete - A laminált üveglapról
A laminált íj szerkezete - A markolatmag
A laminált íj szerkezete - A ragasztó

Keresd fel weblapom is: http://www.szantoibows.com/
Követheted munkámat naprakészen a 
facebook oldalamon, képekért azInstragramon, videokért a Youtube csatornám, további információk aTwitter-en, G+-on és Pinterest-en

A bejegyzés trackback címe:

https://szantoibows.blog.hu/api/trackback/id/tr368427360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása