Markolat mag táblásítása
2016. június 15. írta: Szántói Gábor

Markolat mag táblásítása

A markolat díszítése és stabilitásának növelése érdekében szokás táblásított markolat magokat készíteni. Az egészen egyszerűtől az igazán cifráig sok félle készíthető.
Ebben a videóban egy félköríves betétet csinálok. A lépések egyszerűek, de sok odafigyelést igénylő folyamat. Hogy jól látható legyen a lényeg nagyjából körbe vágtam a markolat magot.
Az első lépésként az anyagból kivágom a felrajzolt körívet, majd kicsiszolva vonalra igazítom.
Második lépésben ezt az ívet a betétnek használt anyagok vastagságát figyelembe véve felrajzolom a kieső darabra. Figyelve arra hogy a visszahelyezésnél a fa erezete folytonos legyen ne csússzon el az eredeti helyétől. Majd kicsiszolva és beillesztve többször elellenőrzöm, hogy ne legyen rés az illeszkedésben, ha kell módosítok. Ha összeszorítva a fény felé tartva nem látok rést akkor van kész. Innen már jön a ragasztás. Az előkészített anyagokat erősen por- és zsírmentesítve vékonyan bekenem ragasztóval minden felületen, ha túl vastag a ragasztó akkor csúszkál szorítás közben. A szorítók feljelezésénél az asztalhoz fogom az anyagokat így kisebb az esélye annak, hogy elforognak. Majd következik egy kis hőkezelés, és 24 óra pihenés a kötéshez.

Tetszésed fejezd ki és kérdésed írd meg kommentben! Sokat jelent, hogy el olvastad. Köszönöm!

Kapcsolódó cikkek:
A laminált íj szerkezete 
Laminált íj ragasztása

Keresd fel weblapom is: https://www.szantoibows.com/
Látogass el a weboldalamra és követheted munkámat naprakészen a facebook oldalamon, ha képekért érdekelnek akkor az Instragramon találsz, videókat a Youtube csatornámon. Rövid hirek a Twitter-en, ötletek a Pinterest-en és nem utolsósorban a G+-on is megtalálsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szantoibows.blog.hu/api/trackback/id/tr98811248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása