Első lépés
2016. február 19. írta: Szántói Gábor

Első lépés

Hogy kezdtem az íjkészítést

Sziasztok!

Önmagában az íjkészítés nem egy bonyolult dolog. Már kisgyerekek is képesek eszközt készíteni, ami pár métere eljuttat egy kisebb ágat. Csak egy madzagra és két fadarabra van szükség. Kisfiúkon megfigyelhető az a késztetés, hogy elkészítsenek egy 10000 éve használt eszközt. Nekem is ott van a gyerekkori emlékeim közt, ahogy a Tisza árterében vadászosat játszom. Az általam "precízen" összeállított kis botíjjal és a nád veszőkkel. Minden fatuskóra veszélyes voltam, 2 méterről.

Tizenéves korom végén találkoztam újra az íjászattal, szabadidősportként. Nemsokkal később már az érdekelt, hogyan is lehetne saját kezűleg elkészíteni egy íjat. Talán kisebb költséggel előtudom állítani magamnak a vágyott eszközt, vagy gyorsabb és jobb íjat tudok készíteni, mint ami akkor volt. De mint kiderült ez nem olyan egyszerű. Nem is az eszköz hiánya, vagy megléte a kérdés, hanem inkább a tapasztalat, ami idővel jön. A neten minden hasznos és szűkséges információ fent van. Még több, ami nem hasznos és csak tévútra visz. Kell a kitartás!

Remélem a blog inkább hasznos lesz!  De ha csak érdeklődsz, és szeretnél némi rálátást az íjkészítésre, akkor is szórakoztató és informatív  lesz az oldal.

Keresd fel weblapom is: http://www.szantoibows.com/
Továbbá követheted munkámat naprakészen facebook oldalamon, képekért az Instragramon is követhetsz, videokért a Youtube csatornám, további információk a Twitter-en, G+-on, Pinterest-en

A bejegyzés trackback címe:

https://szantoibows.blog.hu/api/trackback/id/tr708403644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása